Home » Nieuwsbrief

23 Oktober De 16 inch! arm voor Rob.

Ook mijn buizenvriend Rob is overstag gegaan voor de zware Wilking arm,

de Dynavector DV 505 heeft plaatsgemaakt voor zijn 16 inch collega...

Rob heeft zijn laagcompliante Dava field coil element eronder gehangen die uitmuntend in bedwang wordt gehouden door de zware arm..

Loopwerk Hans Scholten 10 Oktober

Vandaag een Lamed loopwerk met een ca 5 cm ingekorte voetprint(anders paste hij niet op de schap) inclusief 12 inch tonearm mogen afleveren in de knusse luisterruimte van Hans.

Hij heeft zijn Fuuga laag compliant element aan de headshell geschroefd,een perfect huwelijk onder de zware 12 inch arm..

 

Luistersessie bij DHT Rob 19 September

 

Ik mag terugkijken op een zeer geslaagde en gezellige middag bij buizenfanaat Rob,waar 2 loopwerken tw. de Ayin en de Lamed werden onderworpen aan een 5 tal kritische luisteraars waaronder Hans Scholten van Audio-Life.

De Loopwerken werden uitgerust met de Dynavector DV 505 arm van Rob met een speciaal in Lithouwen vervaardigd Dava mc element met een aktief verwarmingselement voor de magneten..

Best spannend voor me en ik mag achteraf zeggen dat ze de toets naar mijn grote vreugde hebben doorstaan!

s’avonds keerde ik huiswaarts zonder de Lamed die ik niet meer mee terugkreeg van Rob😉

 

Update 4 September,

Eindelijk met vroegpensioen om me volledig te gaan richten op de platenspelers en toebehoren..voor nu een tijdelijke set-up gemaakt want Zaterdag hoopt Hans Scholten van Audio-Life uit Buren me te vereren  met een kijk en luisterbezoek .

Opgesteld staat de Lamed in witte uitvoering met Jelco 750 12 inch arm met Denon 103 Special MC element,het Ayin loopwerk met Jelco 750  10 inch arm met Sumiko Blue Point high output element en Het referentieloopwerk Aleph met de 14 inch Wilking arm waar het Sumiko Blackbird High output Element aan hangt.

Update Juli/Augustus

Beste allemaal,

Momenteel vakantie en grote onderhoudswerkzaamheden thuis,dus de werkzaamheden aan de platenspelers staan hierdoor op een laag pitje..
In September hoop ik met vroegpensioen te gaan na 40 jaar te hebben gewerkt in de bouw,dus per September alle tijd om me volledig op het analoge medium te storten...

Goede vakantie en een muzikale groet!

Update Juni,

Inmiddels begonnen met de bouw van de wit/koperen Ayin ,de onderdelen zijn gespoten,en de schijven gedraaid...

Wilking armen

Update Februari/Maart,

Momenteel wordt er geëxperimenteerd met een 14 inch.arm ,de armbuis is van 14 mm carbon en de overige onderdelen zijn van brons,messing en aluminium.

De horizontale lagering behoeft nog wat aandacht maar het nu al verkregen resultaat geeft hoge verwachtingen.

Na enkele modificaties speelt de arm naar volle tevredenheid met een Sumiko EVO III Blue Point Special..

De signaaldraden zijn naar onderen gebracht de horizontale lagering is verbeterd,fijnafstelling van het contragewicht aangebracht en het antiskate gewicht aangepast..

Wilking 12 inch.Aluminium tonearm.

De update van Maart/April,

De aluminium 12 inch.versie,met een  Bronzen verticale lagering en een armbuis van 12 mm zilvercarbon is ook gereed en  speelt naar behoren,vooral het laag klinkt erg strak en gedefinieerd icm.de Sumiko..

Update van April/Mei,

De 3de 12 inch.14 mm arm is gereed ,er is een ander type verticale lagering toegepast en fijnafstelling met een 2de contragewicht,de arm is net als de andere armen voorzien van Cardas armbuisbekabeling.

De  arm wordt bij een kameraad die gemiddeld 4 uur per dag draait op een Resh loopwerk gemonteerd en uitvoering getest.

12 inch arm gemonteerd op de Resh voor een duurzaamheidstest..de fijnafstelling voor het contragewicht wordt ook op de andere armen toegepast.